Az Állami Számvevőszék hivatalos honlapja

Az ÁSZ szakértői is részt vesznek a Pénz7-en

2020. 03. 02. 14:33

Az Állami Számvevőszék idén is csatlakozott a Pénz7 programsorozathoz. Az ÁSZ munkatársaiból kikerülő pénzügyi kultúra nagykövetek több előadást tartanak a héten általános iskolákban. Domokos László, az ÁSZ elnöke kiemelten fontosnak tartja a pénzügyi tudatosság fejlesztését, a mindennapi pénzügyek ismeretét, hiszen ez az alapja a családok biztonságának.

Magyarországon – nemzetközi szinten elsőként – 2020-ban 6. alkalommal indult el a Pénz7 köznevelési program, amelynek keretében kormányzati, civil és piaci szereplők példaértékű szakmai összefogással együtt vállalják az általános és középiskolás gyerekek pénzügyi tudatosságának és vállalkozói kompetenciájának fejlesztését.

Tavaly az ÁSZ első alkalommal vett részt a Pénz7-en, ahol a pénzügyi kultúra nagykövetek sikeresen képviselték az ÁSZ-t és vitték el az ÁSZ üzeneteit a pénzügyi tudatosság témában.

Domokos László, az ÁSZ elnöke szerint minden eszközzel erősíteni kell a családok pénzügyi biztonságát, a Pénz7 programsorozat pedig ehhez járul hozzá azzal, hogy pénzügyileg tudatosabbá teszi a fiatalokat.

 Az ÁSZ pénzügyi kultúra nagykövetei tavaly Balassagyarmaton, Gelsén, Hódmezővásárhelyen, Isaszegen, Jászkarajenőn, Győrött, Körmenden, Iváncson, Hajdúszoboszlón, Tatabányán és Sándorfalván tartottak pénzügyi témában előadásokat a helyi általános iskolákban. Az ÁSZ munkatársainak lelkesedése idén sem csökkent, ezen a héten 10 önkéntes kolléga tart tanórát az ország különböző pontjain.

Állami Számvevőszék