Fókuszban a társasági adó beszedés és a kulturális tao

2020. 05. 04. 13:30

Az Állami Számvevőszék 2020. május 6-án, szerdán 10.00-tól elektronikus sajtótájékoztatót tart „Fókuszban a társasági adó beszedés és a kulturális tao” címmel.

Az Állami Számvevőszék elvégezte a társasági adókedvezményekkel összefüggő adóhatósági feladatok végrehajtásnak ellenőrzését és nyilvánosságra hozza jelentését. Ellenőrzésével az ÁSZ hozzájárul az adózók által felajánlott közpénzek felhasználásának átláthatóságához és elszámoltathatóságához.

A gazdálkodó szervezetek költségvetési befizetései közül a társasági adó a legmagasabb összegű adónem, amely 2017-ben 624,9 milliárd Ft, vagyis a központi költségvetés összes bevétele közül a negyedik legnagyobb összegű adóbevétel volt. 2019. január 1-jétől megszűnt a társasági adóból az előadó-művészeti szervezetek támogatása, így indokolt, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrzés keretében értékelje a társasági adóból származó felajánlások felhasználását az érintett kulturális szervezeteknél is.

Az elektronikus sajtótájékoztatót tartják: Holman Magdolna, az Állami Számvevőszék főtitkára, Pető Krisztina, az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetője és Horváth Bálint, az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetője. Helyszíne: az elektronikus sajtótájékoztatót a CISCO WEBEX MEETINGS felületén tartja meg az ÁSZ. A sajtótájékoztató időpontja: 2020. május 6. (szerda) 10.00 óra.

Kérjük, hogy az elektronikus sajtótájékoztatón való részvételi szándékukat 2020. május 5-én, kedden 16.00 óráig a sajto@asz.hu e-mail címre szíveskedjenek jelezni, a regisztrált résztvevők e-mail címének megadásával.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az elektronikus sajtótájékoztatón való részvétel csak a munkahelyi e-mail cím megadásával lehetséges, melyre a regisztrációt követően elküldjük az online sajtótájékoztató pontos elérhetőségét.

Számítunk a részvételükre!