Az Állami Számvevőszék hivatalos honlapja

Lezárult az egyetemek és főiskolák ellenőrzése

2015. 04. 30. 09:24
Az Állami Számvevőszék 2015. április 30-án 10:00 órakor sajtótájékoztatót tart, amelynek témája a felsőoktatási intézmények ellenőrzési tapasztalatainak összegzése. Az ÁSZ befejezte az egyetemek és főiskolák ellenőrzését, a sajtótájékoztatón az ÁSZ elnöke és felügyeleti vezetője bemutatják az utolsó három intézmény működését és gazdálkodását értékelő jelentéseket.
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Kisgergely István felügyeleti vezető 2015. április 30-án (csütörtökön) 10.00 órakor sajtótájékoztatót tartanak „Lezárult az egyetemek és főiskolák ellenőrzése - összegzés a 30 felsőoktatási intézmény ellenőrzési tapasztalatairól” címmel az Állami Számvevőszék Oktatási és Információszolgáltató Központjában (Budapest, V. Apáczai Csere János u. 10.).

A sajtótájékoztató témája a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem működésének és gazdálkodásának ellenőrzéséről szóló jelentések nyilvánosságra hozatala, valamint az ÁSZ megállapításainak, tapasztalatainak összefoglalása. A sajtóeseményen Szatmári János projektvezető bemutatja a közszféra korrupciós kockázatait értékelő Integritás-felmérés felsőoktatási intézményekről készült intézménycsoportos elemzését is.

Kérjük, hogy a sajtótájékoztatón való részvételi szándékukat 2015. április 30-án, csütörtökön 09.00 óráig a sajto@asz.hu e-mail címre jelezni szíveskedjenek. Az ÁSZ épületébe történő belépéshez személyi igazolvány, továbbá sajtóigazolvány, vagy munkáltatói megbízólevél szükséges. Ezek hiányában nem tudjuk biztosítani a belépést!