Az Állami Számvevőszék hivatalos honlapja

Úttörő kezdeményezés az ÁSZ-nál: elektronikus sajtótájékoztató a megyékről

2011. 12. 21. 00:00
Az Állami Számvevőszék elvégezte 19 megye pénzügyi helyzetének ellenőrzését. Az erről szóló jelentéseket szinkronban, egyszerre hozta nyilvánosságra. A eseményhez kapcsolódva úttörő kezdeményezésként 2011. december 21-én az ÁSZ „elektronikus sajtótájékoztatót” tartott.

A helyi médiumokat a saját megyéjükre vonatkozó megállapításokról, javaslatokról az adott megye ellenőrzésében részt vevő munkatársak közvetlenül tájékoztatták, mindenkinek biztosítva a kérdezés lehetőségét. Egyedi megoldásként az ÁSZ minden megyének önálló számvevőszéki e-mail címet hozott létre. A kétórás tájékoztató ideje alatt a nyomtatott sajtóorgánumok, online médiumok e-mailben tehették fel kérdéseiket, a rádiók és televíziók telefonon keresztül készíthettek interjúkat a jelentések készítőivel.

 

Az esemény sikerességét és a sajtó élénk érdeklődését jól mutatja, hogy mintegy 30 különböző médiumtól érkeztek kérdések, összesen 19 rádiós és televíziós interjú készült, valamint a megyei napilapok és hírportálok is részletesen foglalkoztak a számvevőszéki megállapításokkal. Az újságírók üdvözölték a sajtótájékoztató új formáját,illetve több pozitív visszajelzés utalt arra, hogy a szerkesztőségeknek megküldött sajtó-összefoglalók, valamint a honlapról letölthető jelentések kiegészítve az „elektronikus sajtótájékoztatóval” megfelelő mennyiségű információt biztosítottak a cikkek megírásához, riportok összeállításához.