Twinning Light projekt

/ Frissítve: 2008.09.02/

Az Állami Számvevőszék 2005 novemberében pályázatot nyújtott be az EU Átmeneti Támogatás keretében elkülönített Intézményfejlesztési Alap terhére, melyet az EU Bizottság támogatott. Az Alap 2005-ös költségvetéséből 120 000 eurós támogatást nyertünk el. A projekt végrehajtása 2007. októberében kezdődik, a záró-workshopra előreláthatólag 2008. márciusában kerül sor.

A jóváhagyott projekttel kapcsolatos főbb információk:

Alap információk

Cím:

A korrupció-ellenes intézkedések továbbfejlesztésének és a korrupció-ellenes kormánystratégia végrehajtásának elősegítése
Projekt szám:2005/17/520.04.01.06 (HU05/IB/JH03-TL)
A támogatást biztosító Program:EU Átmeneti Támogatások Intézményfejlesztési Alap

Szektor:Igazságügyi és belügyi együttműködés (Korrupció-ellenes stratégia)
Hely:Magyarország
Kedvezményezett intézmény:Állami Számvevőszék, Fejlesztési és Módszertani Intézet

Időtartam:6 hónap
Költségvetés:120 000 euró
Partner:Holland Nemzeti Számvevőszék (Algemene Rekenkamer)
Tevékenység formája:Twinning Light

A projekt célja
A korrupció-ellenes tevékenység hatékonyságának és eredményességének növelése. A kormány korrupció-ellenes lépéseinek támogatása a szóban forgó projekt eredményein, valamint a holland és a magyar számvevőszéki ellenőrzési tapasztalatokon alapuló tanácsokkal.

A projekt célja: Magyarország korrupció-ellenes tevékenységének kedvező jövőbeli uniós értékelése.

 

A projekt rendeltetése
Átfogó tanulmány elkészítése, melyben egy "kockázati térkép" felvázolásával új megvilágításba helyezzük a korrupciót. A "kockázati térkép" s egítségével a tanulmány azonosítja a magas kockázatú területek helyét, típusát és természetét a magyar közszférában. A tanulmány javaslatokat is tartalmaz a korrupció-ellenes tevékenység fő irányait illetően.

 

Megvalósítás
Rövid távú szakértő segítségével workshopok (műhelymunkák), tanulmányút és képzés szervezése, melynek eredményeként 30-40 munkatársat tudunk kiképezni, akik a korrupció szempontjából kockázatos területek meghatározásában és ellenőrzésében szereznek nagy jártasságot.

 

Előadások

 

Zárókonferencia előadásai
Az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézete által bonyolított, “A korrupció-ellenes intézkedések továbbfejlesztésének és a korrupció-ellenes kormánystratégia végrehajtásának elősegítése” címet viselő Twinning Light típusú, az EU Átmeneti Támogatás keretében elkülönített Intézményfejlesztési Alapból finanszírozott projektjének záró konferenciájára 2008. március 19-én került sor, amelynek előadásait innen töltheti le

 

Zárójelentés