Megőrizték-e vagyonukat az akadémiai kutatóintézetek?

2020. 02. 19. 12:24

Az Állami Számvevőszék 2020. február 21-én, pénteken 10.00-tól sajtótájékoztatót tart „Megőrizték-e vagyonukat az akadémiai kutatóintézetek?” címmel.

Az Állami Számvevőszék befejezi a korábban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) irányítása alá tartozó 15 kutatóközpont, kutatóintézet vagyonmegőrzési tevékenységének ellenőrzését és nyilvánosságra hozza a jelentéseket. Ellenőrzéseivel az ÁSZ hozzájárul a közvagyon védelméhez és rámutat a közfeladatot ellátó kutatóhálózat működőképességére is kiható vagyongazdálkodási kockázatokra.

Magyarország versenyképességének és a magyar gazdaság fejlődésének meghatározó tényezője a kutatás-fejlesztésre és az innovációra fordított hazai és uniós források eredményes, hatékony felhasználása. A korábban hazai és EU-s forrásokból származó, felhalmozott kutatási infrastruktúra, eszközök közfeladatra való folyamatos rendelkezésre állása közérdek.

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/a-kutatohalozat-hatekonysaga-alapveto-versenykepessegi-kerdes

A sajtótájékoztatót tartják: Holman Magdolna, az Állami Számvevőszék főtitkára, Dr. Nagy Imre, az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetője és Horváth Bálint, az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetője. Helyszíne: az ÁSZ Klub terme (Budapest, V. ker. Apáczai Csere János u. 10.). 

Kérjük, hogy a sajtótájékoztatón való részvételi szándékukat 2020. február 21-én, pénteken 9.00 óráig a sajto@asz.hu e-mail címre jelezni szíveskedjenek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÁSZ épületébe történő belépéshez személyi igazolvány, továbbá sajtóigazolvány, vagy munkáltatói megbízólevél szükséges. Ezek hiányában nem tudjuk biztosítani a belépést!

Megtisztelő részvételére számítunk!