ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Az Állami Számvevőszék reagálása Hegedűs Lorántné közleményére

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője 2012. augusztus 26-án közleményt juttatott el az MTI-hez, melyben azt állította, hogy „az Állami Számvevőszék legutóbbi vizsgálatának megállapítása szerint Hódmezővásárhelynek már régen csődöt kellett volna jelentenie”

Hegedűs Lorántné állításával szemben az igazság az, hogy az Állami Számvevőszék nem tett sem ilyen, sem pedig erre utaló megállapítást Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről szóló, 2011. decemberben megjelent jelentésében. A jelentés az ÁSZ honlapján (www.asz.hu) letölthető.

Az Állami Számvevőszék stratégiai küldetése, hogy szilárd szakmai alapon álló, értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét, és ezzel hozzájáruljon a jó kormányzáshoz. Ezen cél eléréséhez és a számvevők munkájának hasznosulásához elengedhetetlen a pontos, pártatlan és hiteles tájékoztatás, így az Állami Számvevőszék tisztelettel kéri a politikai versenyben résztvevőket, hogy tartózkodjanak a Számvevőszék megállapításainak és jelentéseinek politikai célú eltorzításától, illetve felületes ismertetésétől.

Megszakítás