ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Az ÁSZ készen áll Budapest átfogó ellenőrzésére

Az Állami Számvevőszék válasza Tarlós István főpolgármester médiában elhangzó felkérésére

Az Állami Számvevőszék júliusban frissen kinevezett elnöke a legfontosabb célok között említette Budapest átfogó ellenőrzését. Az ÁSZ elnöke felismerte, hogy a fővárosi gazdálkodási, pénzügyi, szabályozási folyamatok áttekintése és szükség szerinti módosítása elengedhetetlen, megfelelő kezelés híján a folyamatok fenntarthatatlanok.

A főváros ellenőrzése azonban igen jelentős kapacitásbeli és módszertani feladatot jelent a szervezet számára, amelyre az ÁSZ folyamatosan készül fel.

Az ÁSZ tehát készen áll a főváros ellenőrzés lefolytatására.

Üdvözöljük, hogy az új főpolgármester Tarlós István felismerte: a Számvevőszék munkája értéket képvisel, amely lehetővé teszi a folyamatok áttekintését, a gazdálkodás törvényességének, célszerűségének, hatékonyságának megismerését és javítását.

Az Állami Számvevőszék joggal bizakodik abban, hogy megváltozik a főváros és az Állami Számvevőszék kapcsolata, amelyet a továbbiakban az együttműködés fog jellemezni, azzal a közös céllal, hogy a közpénzekkel való gazdálkodás mindannyiunk érdekében hatékony és a jogszabályoknak maximálisan megfelelő legyen.

Reményeink szerint ez az együttműködés az jó példát fog mutatni a későbbiekben az ellenőrzöttek és az Állami Számvevőszék kapcsolatának alakításában.

Az Állami Számvevőszék tehát várja a főváros hivatalos megkeresését, és készen áll a további konzultációra, együttműködésre.

Megszakítás