ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Díjat kapott az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektje

A Magyar Bankszövetség a „Pénzügyi Kultúra Nagykövete” intézményi díját kapta az Állami Számvevőszék Pénzügyi Tudatosság Projektje. Az ÁSZ a pénzügyi kultúra kutatása és fejlesztése, valamint a pénzügyi tudatosság szemléletének terjesztése érdekében végzett aktív és kiemelkedő szakmai tevékenységéért részesült az elismerésben, a VII. Pénz7 programsorozat hétfői nyitóeseményén.

„Azért dolgozunk, hogy a magyar lakosság pénzügyi, közpénzügyi, közteherviselési ismeretei bővüljenek, azok hasznosítható tudásként jelenjenek meg a mindennapokban, erősítve az emberek pénzügyi biztonságát” – emelte ki Domokos László, az ÁSZ elnöke.

Az ÁSZ az elmúlt években társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területévé tette a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését. Az Országgyűlés 2014-ben határozatban ismerte el, illetve támogatta ez irányú tevékenységét, törekvéseit.

Az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektje több módon járul hozzá a lakosság pénzügyekkel kapcsolatos ismereteinek, tudatosságának fejlesztéséhez. Az ÁSZ Hírportálján, illetve közösségi média felületein megjelenő cikkek, animációs filmek mellett, az ÁSZ szakértői a pénzügyi ismeretterjesztést támogató kutatásokkal, képzésekkel a megfontolt pénzügyi döntések (tervezés, megtakarítás, öngondoskodás, tudatos gazdálkodás) fontosságára hívják fel a figyelmet.

A projekt kiemelt törekvése, hogy az aktuálisan felmerülő pénzügyi témákat és helyzeteket feldolgozva adjon támogatást.

Állami Számvevőszék

Megszakítás