ÁSZ

HU | EN

Hírek

Dr. Windisch László részt vett a Cseh Számvevőszék 30 éves fennállását ünneplő nemzetközi szimpóziumon

A Cseh Számvevőszék fennállásának 30. évfordulója alkalmából “A legfőbb ellenőrző intézmények zöldítése” címmel rendezett nemzetközi szimpóziumot Prágában. A rendezvényen ünnepi keretek között átadták a cseh legfőbb ellenőrző intézmény új székházát is, amelyet a fenntarthatóság jegyében építettek és ezévben vehették birtokba az intézmény dolgozói. Az eseményen köszöntőt mondott a cseh kormányfő, Petr Fiala, valamint a cseh parlament elnöke is, Markéta Pekarová Adamová. Emellett a meghívottak között jelen voltak az EUROSAI meghatározó számvevőszékeinek első számú vezetői, valamint a Visegrádi együttműködés számvevőszéki elnökei is.

Miloš Vystrčil, a cseh szenátus elnöke, Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnöke, dr. Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke és Miloslav Kala, a cseh számvevőszék elnöke

A jubileumi rendezvénnyel egyidőben az EUROSAI Környezetvédelmi Ellenőrzési Munkacsoportjának szakértői is Prágában ültek össze, hogy a megújuló energiaforrásokról és a fenntartható megoldásokra épülő energiarendszerekről egyeztessenek. A találkozót Miloslav Kala cseh, és Marian Banaś lengyel számvevőszéki elnök beszéde nyitotta meg, majd a résztvevők az energiahatékonyság, zöld költségvetési politika, energetikai-támogatások és energiabiztonság témákban osztották meg egymással ellenőrzési tapasztalataikat. A kétnapos program során a szakértők bejárták a cseh számvevőszék újonnan átadott, „zöld” székházát is.

Megszakítás