ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Együttműködés a család, a tudatosság, és az egészség jegyében

Az egyetemek és a gazdaság szereplői közötti összefogás kulcsszerepet játszik a tudásalapú társadalmat lendületbe hozó ötletek elterjedésében és felhasználásában, valamint a versenyképesség és az életszínvonal növelésében. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ezért is fordít kiemelt figyelmet a tudományos kapcsolatok ápolására, amelynek következő állomása, a mai napon aláírt együttműködési megállapodás a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE). A megállapodást Domokos László az ÁSZ elnöke és Dr. Gyuricza Csaba a MATE rektora az Egyetem ünnepélyes tanévzáró eseményének keretében írták alá.

Az Állami Számvevőszék Országgyűlés által is támogatott tanácsadó tevékenysége keretében az elmúlt években számos területen támogatta a pénzügyi kultúra fejlesztését, az etikus közpénzügyi vezetőképzést, illetve a pénzügyi tudatosságot. Elemzéseken, képzéseken, önteszteken túl szakmai együttműködéseket is kötött felsőoktatási intézményekkel. Ennek a tudományos körnek szélesítésének célja az ÁSZ munkájának hasznosítása, illetve közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának javítása, fejlesztése, valamint az integritás értékeinek erősítése.

Az együttműködési megállapodást kötő felek szándéka, hogy hasznosítva egyfelől a számvevőszéki szakértők tudását, tapasztalatait, másfelől képzési-tudományos háttér-támogatást nyújtva az ÁSZ munkájához, együttműködnek olyan graduális és posztgraduális képzésben, módszertani és kutatási tevékenységben, amely a vezetés, szervezés színvonalának emelésével, a pénzügyi tudatosság fejlesztésével hozzájárul a közpénzekkel, közvagyonnal való törvényes és hatékony gazdálkodáshoz.

Az együttműködési célok kiterjednek a pénzügyi tudatosság megerősítésére, fókuszálva a hatékony élelmiszerfelhasználás és az egészséges táplálkozás kapcsolatára. Az együttműködés egyaránt kiterjed a mezőgazdasági vállalkozások témakörében az állami és üzleti szféra összehangolását elősegítő kutatás indítására, valamint az adattudomány terület fejlesztésével összefüggő oktatási, tudományos, kutatási és szakértői tevékenységre.

Állami Számvevőszék

Megszakítás