ÁSZ

HU | EN

Hírek

Együttműködés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel

Képzésekre, oktatásra, szakmai gyakorlatra, közös kutatásokra és szakmai programokra is kiterjedő együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) november 27-én az egyetemen.

Az együttműködés kiterjed a többi között tantárgyak és tananyagok fejlesztésére, valamint tudományos és szakmai együttműködésekre, elsősorban az Államháztartási gazdálkodás és ellenőrzés, az Integritás tanácsadó, valamint a Vezetés és gazdálkodás a közszolgálatban szakirányú továbbképzési szakok oktatása és továbbfejlesztése területén. Mindemellett az együttműködésnek része a közös kutatások és szakmai programok megvalósítása a közpénzekkel való gazdálkodás és a közpénzügyi fenntarthatóság területén, valamint az ÁSZ részt vehet az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar képzési portfóliójához kapcsolódó képzésekben és az azokhoz kapcsolódó tananyagok készítésében.

Az ÁSZ kiemelt figyelmet szentel a tudományos együttműködéseknek, partnerkapcsolatai célja, hogy azok hozzájáruljanak a szervezet tevékenységének széles körű hasznosulásához és egy társadalmi szintű szakmai-tudományos párbeszéd kialakulásához.

Az NKE mint a közép-európai régió elismert államtudományi és közszolgálati felsőoktatási intézménye, a hazai közszolgálati szakemberképzés bázisintézménye, amely a közigazgatás és a közpénzügyek magas színvonalú oktatását végzi, elkötelezett a közpénzek átlátható és hatékony felhasználása és ellenőrzése érdekében végzett oktatás iránt. Az egyetem a tudományos és szakmai eredmények érdekében végzett kutatásokkal jelentős mértékben járul hozzá a közpénzügyek felhasználásának és ellenőrzéséhez kapcsolódó fejlődéshez.

Az együttműködési megállapodás megkötésével az ÁSZ és az NKE közös szándéka, hogy erőforrásaik összehangolt és hatékony felhasználásával, valamint az információk kölcsönös megosztásával teret biztosítsanak a jövő nemzedékei iránti közös felelősségvállalásnak, a közjó előmozdításának az alap- és mesterképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben egyaránt.

Szöveg: Sallai Zsófia, fotó: Szilágyi Dénes

Megszakítás