ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Együttműködik a Soproni Egyetem és az Állami Számvevőszék

Megújította együttműködését az Állami Számvevőszék és a Soproni Egyetem. Az erről szóló megállapodást Domokos László, az ÁSZ elnöke és Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora írták alá, 2021. szeptember 30-án, Sopronban.

Az Állami Számvevőszék törvényben meghatározott tanácsadó, tudásmegosztó tevékenységének kiterjesztését támogatják a felsőoktatási intézményekkel kötött tudományos és képzési együttműködések. Ennek keretében az ÁSZ jelenleg mintegy tíz egyetemmel tart aktív szakmai kapcsolatot.

Az Állami Számvevőszék és a Soproni Egyetem (korábban Nyugat-Magyarországi Egyetem) közel 20 éve, 2002-ben között együttműködési megállapodást. A most megújított együttműködés a közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának javítása, fejlesztése, valamint az integritás értékeinek erősítése területén jött létre. Az együttműködés keretében tantárgyak és tananyagok, képzési programok fejlesztését, közös kutatások, tudományos rendezvények, szakmai gyakorlatok szervezését tűzték ki célul az aláíró felek.

Az Állami Számvevőszék egyre nagyobb hangsúlyt helyez tanácsadó, tudásmegosztó tevékenységére. Ezt erősítette meg az Országgyűlés a 2021. június 15-én elfogadott határozatában, amelyben kimondta, hogy „a jól irányított állam működésének elősegítése érdekében támogatja az Állami Számvevőszék ellenőrzési és elemzési feladatai mellett a tanácsadó szerepének erősítését a közpénzügyi helyzet, a közfeladatellátás javulása, valamint a közbizalom erősítése érdekében”.

Állami Számvevőszék

Megszakítás