ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Folyamatban van az V. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodásának ellenőrzése

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzési tervének megfelelően ütemezetten végzi a fővárosi kerületi önkormányzatok vagyongazdálkodásának ellenőrzését. Ennek keretében a Belváros-Lipótváros önkormányzatának 2009-2013 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzése jelenleg is folyamatban van.

Az Állami Számvevőszékről szóló törvény 29. §-a alapján az ÁSZ ellenőrzési megállapításait megküldi az ellenőrzött szervezet vezetőjének, aki az ellenőrzés megállapításaira tizenöt napon belül írásban észrevételt tehet. Ennek értelmében az ÁSZ a jelentéstervezeteket észrevételezésre minden esetben megküldi az ellenőrzöttnek.

Így történt a Belváros-Lipótváros Önkormányzata esetében is. Az ellenőrzött határidőben megküldött észrevételeit az ÁSZ megkapta, jelenleg a jelentés véglegezése van folyamatban.

Az ÁSZ az ellenőrzöttekkel kapcsolatos minden megállapítását jelentésekbe foglalja, amelyeket az ellenőrzések lezárását követően hoz nyilvánosságra és tesz közzé honlapján. Folyamatban lévő ellenőrzés során az ellenőrzött szervezettel kapcsolatos adatot, információt az ÁSZ nem szolgáltat.

Állami Számvevőszék

Megszakítás