ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Július 12-ig küldhető vissza a 2017. évi Integritás kérdőív

Az Integritás felmérésben való minél teljesebb körű részvétel érdekében 2017. július 12-ig küldhetik vissza a felmérésben részt venni kívánó intézmények az Állami Számvevőszék részére kitöltött integritás kérdőíveiket. Az Állami Számvevőszék 2017-ben hetedik alkalommal méri fel a közszféra integritását. A felmérés célja, hogy pontos visszajelzést adjon a közintézmények korrupciós veszélyeztetettségéről, valamint a korrupciós kockázatok kezelésére szolgáló kontrollok meglétéről.

Az Integritás felmérésben való minél szélesebb körű részvétel érdekében, valamint intézményi igényekre tekintettel az Állami Számvevőszék kiterjesztette az elektronikus integritás kérdőív kitöltésének határidejét, így  a költségvetési szerveknek 2017. július 12-ig van lehetősége a kérdőív kitöltésére és visszaküldésére. Az ehhez szükséges lépések a következők:

– A kérdőív az ÁSZ integritásportáljáról tölthető le (http://integritas.asz.hu/) az Adatfelvétel 2017 menüpont 1. és 2. pontja alapján.
– Az Integritás Kérdőív kitöltése az adóbevalláshoz használt Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogrammal (ÁNYK) történik, ennek telepítéséről, használatáról részletes információ és az alkalmazást segítő leírás az Integritás Portál Adatfelvétel 2017 menüpont 1. és 2. pontjában található.
– A kérdőív, valamint az ahhoz tartozó súgó az Adatfelvétel 2017 menüpont 3. és 4. pontjában meghatározottak szerint tölthető le. A kérdőív, valamint a kitöltési útmutató telepítésére vonatkozó segédlet az 5. pontban, a kérdőív kitöltésére vonatkozó gyakorlati információk a 6. pont alatt, a visszaküldésre vonatkozó információk pedig az Adatfelvétel 2017 menü 7. pontjában találhatók.
– A korábbi felmérések eredményeit tartalmazó tanulmányok, továbbá a 2016. évi felmérés adatai alapján elkészült intézménycsoporti Kutatási Jelentés elérhető az Integritás Portál kiadványai között (http://integritas.asz.hu/arop_1_2_4)

Az Állami Számvevőszék 2017-ben már hetedik alkalommal méri fel a közszféra integritását. A felmérés célja, hogy pontos visszajelzést adjon a közintézmények korrupciós veszélyeztetettségéről, valamint a korrupciós kockázatok kezelésére szolgáló kontrollok meglétéről. Az adatfelvételben való részvételre minden költségvetési szervnek lehetősége van. A részvétel azért hasznos minden intézmény számára, mivel az integritás kérdőív kitöltése támogatja a szervezeteket a korrupciós kockázatok felismerésében, kezelésében és megelőzésében is.

Az adatfelvétellel kapcsolatban felmerült kérdések, észrevételek az info.integritas@asz.hu elektronikus levélcímen is jelezhetők. Az adatfelvétel idejére az ÁSZ ingyenesen hívható információs vonalat (06-80-500-800-as telefonszám) is működtet, amelyen a résztvevők további tájékoztatást kaphatnak a kitöltéssel kapcsolatos technikai tudnivalókról.

Megszakítás