ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Közzétette az ÁSZ a népszavazás hirdetési tájékoztatóit

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közzétette honlapján a 2016. október 2-i országos népszavazást megelőző kampányidőszakban megjelentetett politikai hirdetésekre vonatkozó, sajtótermékek által megküldött tájékoztatókat.

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény előírása értelmében választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak azon sajtótermékek tehettek közzé, melyek előzőleg eljuttatták hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét az ÁSZ részére. A beküldött árjegyzékeket az ÁSZ 2016. július 21-én tette közzé a honlapján.

A fenti jogszabály 148. § (4) bekezdése alapján az ÁSZ által nyilvántartásba vett sajtótermékeknek a választást követő 15 napon belül tájékoztatniuk kell az ÁSZ-t a közzétett politikai hirdetésekről. A tájékoztatás tartalmazza, hogy az adott sajtótermék az egyes jelöltek és jelölő szervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban és milyen terjedelemben tette közzé.

Az ÁSZ 2016. október 3-án közleményben hívta fel a figyelmet a tájékoztatók beküldésére, melynek határidőben 165 sajtótermék tett eleget.

A beérkezett tájékoztatókat az ÁSZ feldolgozta és a www.asz.hu oldalon a Választások menüpont alatt elektronikus és nyomtatott sajtótermékekre bontva tette elérhetővé. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött tájékoztatók tartalmáért felelősséget nem vállal.

Állami Számvevőszék

Megszakítás