ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Magyarországon működik a jogállam, a törvényeknek megfelelően zajlik a DK ellenőrzése – a DK elnöke észrevételt tett

Az Állami Számvevőszék a vonatkozó törvényi előírások alapján végzi hét párt – közte a Demokratikus Koalíció – 2017-2018. évekre vonatkozó, törvényben előírt ellenőrzését. A DK ellenőrzése a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik. A DK elnöke észrevételt tett.

A Demokratikus Koalíció pártigazgatójának mai nyilatkozata is azt bizonyítja, hogy Magyarországon működik a jogállam, a független Állami Számvevőszék – az Alaptörvény előírásainak megfelelően – ellátja a törvényekben előírt feladatait. Az ÁSZ a jogállami normáknak megfelelően végzi a döntő mértékben közpénzekből működő pártok törvényességi ellenőrzését.


Kapcsolódó cikk:

Az Alaptörvénynek megfelelően dolgozik az ÁSZ


Az Állami Számvevőszék a törvényi előírásnak megfelelően a Demokratikus Koalíció ellenőrzéséről készült jelentéstervezetet észrevételezésre megküldte a párt elnökének, aki a jogszabályi előírásnak megfelelően észrevételt tett. A jelentéstervezet nem nyilvános, az ellenőrzés törvényes lefolytatásáért felelős számvevőszéki vezető értékeli a DK észrevételeit, majd az ÁSZ a jelentést néhány héten belül nyilvánosságra hozza.

Horváth Bálint, szóvivő

Állami Számvevőszék

Megszakítás