ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Még két hétig elérhető az állami vállalatok integritás kérdőíve

Január 31-ig tölthetik le és küldhetik vissza az Állami Számvevőszék részére az integritás kérdőívet a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok. Az ÁSZ még 2015. december 18-án indította el az állami vállalatok korrupciós kockázatait és integritási kontrolljainak kiépítettségét feltérképező felmérését. Az elektronikus kérdőívet január elejéig az érintett társaságok közel harmada töltötte le az ÁSZ Integritás Portáljáról.

Az ÁSZ 2015. december 18-án közel 470 közvetlenül, vagy közvetetten többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaság részére küldött elektronikus felhívást. A társaságoknak 2016. január 31-éig van lehetőségük a kérdőív kitöltésére és visszaküldésére.

Az Integritás-kérdőív és a kitöltési útmutató az ÁSZ Integritás Portálon (http://integritas.asz.hu/) az “ADATFELVÉTEL GT 2015” menüpont alatt érhető el. A kitöltés időszakában felmerülő további kérdésekkel az integritas_tarsasagok@asz.hu e-mail címen vagy hivatali időben, vezetékes számról a 06-80-500-800-as telefonszámon lehet az ÁSZ munkatársaihoz fordulni.

A többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok integritásuk helyzetéről kaphatnak egyfajta „tükörképet” az ÁSZ által készített elektronikus kérdőív kitöltésével, ami alapot teremt ahhoz, hogy a jövőben még eredményesebben tudjanak védekezni a korrupciós veszélyekkel szemben.

Megszakítás