ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Megkezdődött a kampánypénzek ellenőrzése

Az Állami Számvevőszék megkezdte a 2018. évi országgyűlési választáshoz kapcsolódó ellenőrzéseit. Az ÁSZ a vonatkozó törvényi előírás értelmében az április 8-i választást követő egy éven belül ellenőrzi a választáson mandátumhoz jutott jelöltek, valamint az egy százalék feletti listás eredményt elért jelölőszervezetek elszámolásait.

Az adatbekérések megindításával az Állami Számvevőszék megkezdte az 2018. április 8-i országgyűlési választáshoz kapcsolódó ellenőrzéseit. A kampánypénzek ellenőrzése során az ÁSZ minden esetben utólagos pénzügyi szabályszerűségi ellenőrzést végez, amelyet a jelöltek és jelölőszervezetek elszámolásaira, bizonylataira, egyéb dokumentumaira, valamint közzétett adataira alapoz.

Emlékeztetünk: az ÁSZ 2018 februárjában részletes tájékoztatót tett közzé a kampánypénzek ellenőrzéséről. A tájékoztató az általános tudnivalók mellett bemutatja a számvevőszéki ellenőrzés szempontjait, az elszámoltatás általános követelményeit. Szól a kampányra fordítható összegek értékhatára betartásának ellenőrzéséről, valamint arról is, hogy a jelölteknek és jelölőszervezeteknek milyen dokumentumokat, elszámolásokat, bizonylatokat kell az ÁSZ rendelkezésére bocsátani.

Az ÁSZ tájékoztatója ide kattintva érhető el.

Állami Számvevőszék

Megszakítás