ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Nyilvánosságra hozta az ÁSZ a sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit

472 sajtótermék választási kampányidőszakra vonatkozó hirdetési árjegyzékét tette közzé az Állami Számvevőszék. Az ÁSZ honlapján sajtótermékek szerinti bontásban hozta nyilvánosságra a dokumentumokat, amelyek tartalmáért felelősséget nem vállal.

A 2018. évi országgyűlési választást megelőző kampányidőszakban a választási eljárásról szóló törvény szerint politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg eljuttatta hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszék részére. Erre a választás időpontjának kitűzését követő 5 munkanapon belül, 2018. január 18-ig volt lehetőség.

Az Állami Számvevőszék a határidőig beérkezett és a törvényi előírásoknak megfelelő hirdetési árjegyzékeket feldolgozta és sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon a Választások menüpontban, az „Országgyűlési választás 2018” alpont alatt elérhetővé tette. A honlapon 207 nyomtatott és 265 elektronikus sajtótermék hirdetési árjegyzéke található meg.

A beérkezett árjegyzékeket az ÁSZ a törvényi előírásoknak megfelelő tartalommal tette közzé, a határidő lejárta után megküldött dokumentumokat nem vette figyelembe. Az Állami Számvevőszék a sajtótermékek által megküldött árjegyzékek tartalmáért felelősséget nem vállal.

Állami Számvevőszék

Megszakítás