ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Nyilvánosságra hozta az ÁSZ a sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit

793 sajtótermék választási kampányidőszakra vonatkozó hirdetési árjegyzékét tette közzé az Állami Számvevőszék. Az ÁSZ honlapján sajtótermékek szerinti bontásban hozta nyilvánosságra a dokumentumokat, amelyek tartalmáért felelősséget nem vállal.

A 2014. évi országgyűlési választást megelőző kampányidőszakban a választási eljárásról szóló törvény szerint politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg eljuttatta hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszék részére. Erre a választás időpontjának kitűzését követően, a törvényben előírt 5 munkanapos határidőn belül, 2014. január 24-én éjfélig volt lehetőség.

Az Állami Számvevőszék a határidőig beérkezett és a törvényi előírásoknak megfelelő hirdetési árjegyzékeket feldolgozta és sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon a „Választás 2014” menüpont alatt elérhetővé tette. A honlapon 459 nyomtatott és 334 elektronikus sajtótermék hirdetési árjegyzéke található meg.

A beérkezett árjegyzékeket az ÁSZ a törvényi előírásoknak megfelelő tartalommal tette közzé, a határidő lejárta után megküldött dokumentumokat nem vette figyelembe.

Az Állami Számvevőszék a sajtótermékek által megküldött árjegyzékek tartalmáért felelősséget nem vállal. Az ÁSZ a választási kampánnyal kapcsolatos minden kérdésben a hatályos törvényi előírások szerint, mint jogalkalmazó jár el.

Állami Számvevőszék

Megszakítás