ÁSZ

HU | EN

Hírek

Sportszövetségek és sportegyesületek gazdálkodását ellenőrizte az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék lezárta 10 kosárlabda, illetve 10 röplabda sportszövetség és egyesület ellenőrzését. A vizsgálat az államháztartásból nyújtott támogatással, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználásával érintett sportszövetségek és sportegyesületek gazdálkodási tevékenységét ellenőrizte.

Az ÁSZ az ellenőrzések során számos olyan szabálytalanságot tárt fel, amelyek a támogatási összegek nem cél szerinti felhasználására, az államháztartási forrásokból származó sportcélú támogatások felelőtlen kezelésére utalnak. Ezek a szabálytalanságok veszélyeztethetik a kitűzött támogatási célok elérését. Azokban az esetekben, ahol az ellenőrzés súlyos hiányosságokat tárt fel, az ÁSZ véleménye szerint indokolt lehet a támogató szervezetek részéről a megítélt és elszámolt támogatások vonatkozásában átfogó ellenőrzés lefolytatása, valamint a jövőbeni támogatások odaítélése során az ellenőrzés eredményeinek figyelembevétele.

Az ÁSZ szabályszerűségi ellenőrzés keretében vizsgálta további 4-4 sportegyesület TAO támogatásból megvalósult kiválasztott eszközbeszerzéseit (24068, 24069) és 10 költségvetési támogatásban részesült sportegyesület felügyelőbizottság, felügyelő szerv létrehozását és a könyvvizsgáló alkalmazását.

Megszakítás