ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Újabb online konferencia – ezúttal az egyházi fenntartású intézményeknek

Ingyenes online konferenciát rendezett ma az Állami Számvevőszék, melynek fókuszában az egyházi fenntartású intézmények gazdálkodása állt. A koronavírus fertőzések megelőzése, valamint a rendkívüli helyzettel kapcsolatos intézkedések miatt az ÁSZ a konferencia anyagait a hírportálján elérhetővé teszi.

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy jó gyakorlatok közreadásával támogassa a közpénzzel, közvagyonnal való hatékony, eredményes gazdálkodást, és támogassa a jól irányított államot. E célt erősítette meg 2015-ben az Országgyűlés, amikor határozatában megbízta az Állami Számvevőszéket, hogy szélesítse a vezetői rendszerekre vonatkozó tanácsadó tevékenységét és támogassa az etikus közpénzügyi vezetőképzést.

Az ÁSZ a törvényben előírt feladatainak folyamatos ellátása érdekében, a megváltozott körülmények közepette is folytatja, illetve folyamatosan szélesíti tanácsadó tevékenységét. Így segítve elő ellenőrzései és elemzései hasznosulását, valamint támogatva az ellenőrzött szervezeteket.

A valós idejű, online konferenciát Holman Magdolna, az Állami Számvevőszék alelnöke nyitotta meg, majd Dr. Birher Nándor, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszék vezetőjének, egyetemi docensének, valamint Faragó Tiborné, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió ügyvezetőjének és Marozsán Lászlóné, az ÁSZ tervezési vezetőjének az előadásait hallgathatták meg az érdeklődők. Az online konferenciához több mint 150 résztvevő csatlakozott.

Az országos egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel a november 11-i, az egyházi intézmények vezetői számára megrendezett online konferencia anyagait elektronikus platformon is megosztja az ÁSZ. Korábban az ÁSZ önteszttel is támogatta az egyházi fenntartási intézményeket a szabályszerű feladatellátásban.

Állami Számvevőszék

Megszakítás