ÁSZ

HU | EN

Sajtóközlemények

Újabb tudásmegosztó anyagokat tett közzé online az ÁSZ

Tizenkettedik vezetőképző programját indította el május 15-én az Állami Számvevőszék. A számvevőszéki ellenőrzésekben érintettek közül most a nemzetiségi önkormányzatok, hivatalaik és a fenntartásukban működő intézmények kaptak lehetőséget az ingyenes programban való részvételre. A koronavírus fertőzések megelőzése, valamint az országos veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedések következtében az ÁSZ a szeminárium anyagait a honlapján tette elérhetővé.

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy jó gyakorlatok közreadásával támogassa a közpénzzel, közvagyonnal való hatékony, eredményes gazdálkodást, és támogassa a jól irányított államot. E célt erősítette meg 2015-ben az Országgyűlés, amikor határozatában megbízta az Állami Számvevőszéket, hogy szélesítse a vezetői rendszerekre vonatkozó tanácsadó tevékenységét és támogassa az etikus közpénzügyi vezetőképzést.

Az országgyűlési határozat végrehajtása érdekében az ÁSZ a Miskolci Egyetemmel együttműködve 2017-ben indította el etikus közpénzügyi vezetőképzését, amelyben eddig mintegy 200, közpénzből gazdálkodó szervezet elsőszámú vezetője vett részt. A közpénzügyi vezetőképzés célja a tudásmegosztás, a számvevőszék által az ellenőrzés során tapasztaltak és különösen a jó gyakorlatok terjesztése, valamint a közpénzügyi és vezetői ismeretek fejlesztése a közpénzügyi rendszer szervezetei körében.

Az ÁSZ a törvény által előírt feladatainak folyamatos ellátása érdekében, a megváltozott körülményekre reagálva folytatja tanácsadó tevékenységét. Az országos egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel a május 15-ei tudásmegosztó szeminárium anyagait elektronikus platformon osztja meg az ÁSZ.

A szeminárium keretében Domokos László, az ÁSZ elnöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Varga Edit és Dr. Németh Erzsébet, az ÁSZ felügyeleti vezetői is készítettek előadást a vezetőképzésben résztvevők számára. Az előadások anyagainak elektronikus elérhetőségéről az ÁSZ a konferenciát megelőzően értesítette a szemináriumra, illetve a közpénzügyi vezetőképzésbe regisztráló érdeklődőket és az érintett vezetőket.

A nemzetiségi önkormányzatok, hivatalaik és a fenntartásukban működő intézmények vezetőinek szóló online szeminárium anyagai, előadásai itt érhetők el.

Állami Számvevőszék

Megszakítás