ÁSZ

HU | EN

Hírek

Lezárult több állami tulajdonú gazdasági társaság és az Ügyészség gazdálkodásának ellenőrzése

A most lezárt ellenőrzések közül három (Könyvtárellátó Közhasznú Nonprofit Kft., Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.) az ingatlan bérbeadási szerződések szabályszerűségét és kapcsolódó döntések megalapozottságát, valamint a bérleti díj értékállóságát, a bérleti díjakból eredő követelések érvényesítését értékelte.

A MÁV Központi Felépítményvizsgáló Kft. és a Balatoni Hajózási Zrt. esetében az ÁSZ azt vizsgálta, hogy az ellenőrzött szervezet informatikai célú (ellenőrzés során kiválasztott mintatételre vonatkozó) beszerzésére szabályszerűen került-e sor, a kapcsolódó döntéshozatal megalapozott volt-e, valamint érvényesült-e a célszerűség.

Az ÁSZ a személygépjármű használat szabályozottságát és a kapcsolódó döntések megalapozottságát is értékelte hat gazdasági társaságnál.

Az Ügyészség tekintetében a számvevőszéki ellenőrzés azt vizsgálta, hogy a VIII. Ügyészség költségvetési fejezet, a fejezeti kezelésű előirányzat, valamint a Legfőbb Ügyészség, mint a fejezethez tartozó költségvetési szerv működése és gazdálkodása szabályszerű és megfelelő volt-e.

Megszakítás